september 16, 2016

Dataräddning

BACKUP & RÄDDA INFORMATION

Ring oss direkt – 08-25 35 30

Vi har stor erfarenhet av att rädda din data, dina bilder och dina filer. Recovery och rädda en kraschad hårddisk, raderade bilder, knäckt USB-sticka, formaterat hårddisken, sparat över ett dokument eller bara en vanlig backup. Vi kan hjälpa till med det mesta! Genom et systematiskt arbete jobbar våra tekniker dagligen med dataräddning och har lång och bred kunskap för att lyckas med att rädda bilder och filer.

Först sker en diagnos för att identifiera problemet och minimera risken för ytterligare skador, därefter föreslår vi åtgärd och i samråd med kund så påbörjar vi processen för att rädda data, bilder och filer.

Allt jobb sker i våra egna verkstäder, bara dom värsta fallen rekommenderas till labb. Observera att det krävs stor kunskap för att minimera risken att tappa information när man jobbar med dataräddning. Desto mindre enheten har använts sen problemet uppstod, desto större är chansen att rädda informationen.

Vi har bra verktyg för att rädda bilder och filer, men ibland måste vi rekommendera att skicka hårddisken till labb som vi samarbetar med.

RäddabilderRäddabilder

VARFÖR KRASCHAR EN HÅRDDISK?

Många har vart med om en kraschad hårddisk och det finns många anledningar, men en av dom vanligaste för mekaniska hårddiskar är att dom har flyttats under drift. Dom rörliga delarna är otroligt känsliga under drift och skadas lätt vid rörelse som t.ex. att flytta sin laptop lite för fort.

Andra anledningar är överhettning, slitage eller kortslutning.

GÅR DET ATT RÄDDA?

Att rädda bilder från en kraschad hårddisk går ofta att göra. För lättare krascher finns det en del möjligheter, vi har verktyg för att ställa en diagnos på hårddisken och lyckas ofta få ut era filer. Tekniskt sett är ingen information borta förrän den bränts upp. Tyvärr är dom allra kraftigaste verktygen otroligt dyra, därför finns riktiga labb som vi samarbetar med för att rädda bilder eller annat.

HUR LÅNG TID TAR DET?

Om hårddisken är frisk handlar det bara om volymen av information och hastigheten på hårdvaran. Oftast inte mer än 1-2 dagar.

Däremot, om det finns en skada på hårddisken så kan det gå långsamt att få ut information. Det krävs tålamod och ofta flera analyser för att få ut maximalt med information. Vi har ibland behövt upp till 2 veckor.

VAD ÄR EN HÅRDDISK?

Hårddiskar är den komponent i en dator där information sparas. Grovt beskrivet finns det två typer av hårddiskar – mekaniska med rörliga delar och chips baserade diskar. Dom mekaniska är den traditionella med magnetskivor, medan dom chipsbaserade används bland annat i USB-minnen, minneskort eller så kallade SSD hårddiskar.